اصول کاربردی قانون کار
مدرس دوره:
آقای مهندس آرمین خوشوقتی
گواهینامه:
دارد
نحوه برگزاری:
حضوری
مشاوره رایگان فروش
pop up
یکی از اصلیترین مواردی که هر کارفرما یا مدیری در هر کسب و کاری باید فرا گیرد شناخت قانون کار و قوانین تامین اجتماعی است زیرا براساس بررسیهای انجام شده مشخص شده است که حدود 70 درصد مجازات کارفرمایان و مدیران در هر سازمانی عدم کسب اطلاعات کافی درخصوص قانون کار است. شاید یکی از چالشبرانگیزترین مشکلات در سازمانهای بزرگ کنترل کارمندان و نیروهای آن سازمان است. کارفرمایان باید بتوانند نیاز کارکنان را شناسایی و آن را رفع کنند لذا کوچکترین مشکلی در این زمینه عدم رضایت آنان را به همراه میآورد.
شاید سوال پیش بیاید که اگر برعکس بود چه؟ خب پاسخ واضح است قطع همکاری متناسب با نوع قرارداد پیش خواهد آمد اما اگر عدم رضایت از سوی کارمند باشد اعتبار سازمان دچار مشکل خواهد شد و قطعا شکایاتی برای کارفرما در پی خواهد داشت که صورت خوشی هم ندارد. زیرا میتواند در آینده سازمان و برند آن مشکلاتی ایجاد کرده و حتی کسب و کار و درآمد آنان را تحت تاثیر قرار دهد.
متاسفانه یکی از خلاءهای اصلی در هر سازمانی شناخت الزامات قانونی کارفرما است تا بتواند با تکیه بر قانون تمامی حق و حقوق نیروی منابع انسانی خود را به جای آورد و درصد رضایت آنان را افزایش دهد.
قوانین تامین اجتماعی و قانون کار و شناخت کافی از آن و آثار و تعهدات آن موجب میشود مدیران و شرکتها روابط خود با نیروی انسانی را به گونه ای تنظیم نمایند که هم پاسخگوی نیازمندیها و تعهدات نیروی انسانی باشند و هم رضایت نیروی انسانی و بهره وری مستمر و سوددهی پایدار را برای سازمان خود تضمین کنند. یکی از ارکان اصلی در مدیریت، نیروی انسانی است و هر مدیر، کارفرما، شرکت یا سازمانی ناگزیر است با بکارگیری نیروی انسانی، اهداف سازمانی خود را محقق کند. بکارگیری و تعامل با نیروی انسانی یکی از پیچیدهترین بخشهای فعالیت مدیران است و در این بین علاوه بر تمام تلاشهای لازم از سوی مدیریت برای بهبود روابط انسانی در محیط کار، تعریف رابطه رسمی بین نیروی انسانی و سازمان مهمترین خواسته طرفین است که در چارچوب قانون کار شکل میگیرد.
به همین علت میزان شناخت و تسلط به قانون کار و مقررات تبعی میتواند نقش تعیین کنندهای داشته باشد اما متاسفانه آنچه به شدت خلاء آن احساس میشود، آشنایی مدیران و کارفرمایان، با الزامات قانونی حوزه مدیریت منابع انسانی است.
این خلاء به حدی جدی است که باید از آن با عنوان “فقر” یاد کرد، به همین منظور دوره آموزشی آشنایی با قوانین کار ۶ ساعته فعلی طراحی شده است تا مدرس دوره با بهره گیری از بیش از ۲۵ سال تجربه در حوزه مدیریت منابع انسانی و ۱۹سال عضویت در مراجع حل اختلاف وزارت کار (به عنوان نماینده کارگران و نماینده کارفرمایان) بتواند آموختههای خود را به حضار در وبینار ارائه نماید.
برای مشاهده کامل رزومه آقای مهندس آرمین خوشوقتی کلیک کنید.
دوره آموزشی اصول کاربردی قانون کار
دوره آموزشی آشنایی با قوانین کار ظرف ۱۸ سال گذشته بارها برای کارگران، کارفرمایان، اعضاء مراجع حل اختلاف وزارت کار، مدیران و کارشناسان مالی – اداری و منابع انسانی، مدیران عامل و اعضاء هیاتهای مدیره و وکلای دادگستری برگزار شده است.
پیشنهاد میشود قبل از شرکت در کارگاه آموزشی حقوق کار (با کلیک کردن روی لینک زیر)، مروری بر متن آخرین اصلاحیه قانون کار داشته باشید و سپس با آمادگی بیشتر در این دوره شرکت بفرمائید:
نظرت شرکت کننده محترم درخصوص دوره قانون کار
معرفی سرفصلهای دوره آموزشی آشنایی با قوانین کار
1. ساختار قانون کار
در ایران پس از دوران مشروطیت، از سال 9325ش شاهد اولین قانون کار هستیم که در دورههای مختلف تغییرات متعددی را از سر گذرانده است. تا اینکه پس از انقلاب اسلامی، در سال 1369 ش آخرین قانون کار به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید ؛ قانونی که برخلاف بسیاری از قوانین دیگر، در مسائل مختلف، مانند مدت کار، شرایط کار زنان، تعطیلی و مرخصیها، از اصول و اسناد بین المللی تأثیر زیادی پذیرفته بود.
2. تعاریف قانون کار
کارگر به کسی میگویند که در مقابل دریافت حقالسعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار میکند. و کارفرما به شخص حقیقی و حقوقی میگویند که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حقالسعی کار میکند. مدیران و مسئولان و به طور عموم کلیه کسانی که عهدهدار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب میشوند.
نکته مهم این است که کلیه کارگران، کارفرمایان، نمایندگان آنان و کارآموزان و نیز کارگاهها مشمول مقررات قانون کار میباشند که البته به طور دقیقتر مواردی که شامل قانون کار هستند را در ادامه توضیح خواهیم داد.
3. قرارداد کار و انواع آن
براساس ماده 7 قانون کار، قرارداد کاری درواقع یعنی قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن، کارگر در قبال دریافت حقالسعی، کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام میدهد.
معرفی انواع قرارداد کار
در ادامه به معرفی انواع قرارداد خواهیم پرداخت.
تعلیق قرارداد چیست؟
تعلیق قرارداد به معنی توقف موقت قرارداد است تا مشکلی که پیش آمده برای طرفین قرارداد چه کارفرما و چه کارگر حل شود. لذا بعد از اینکه مشکل حل شد شرایط و موراد موجود قرارداد به حالت سابق باز میگردد.
خاتمه قرارداد چیست؟
خاتمه قرارداد هم به معنی پایان یافتن همکاری میان کارگر و کارفرما است. زیرا هر قراردادی دارای تاریخ شروع و پایان همکاری است لذا درصورتیکه قرارداد پایان مییابد و هیچ گونه تمدیدی هم صورت نمیگیرد همکاری دو طرف به پایان میرسد.
جبران خسارت قرارداد چیست؟
زمانی که عهدشکنی در یک قرارداد رخ میدهد به طوریکه خساراتی بین یکی از طرفین قرارداد یا هر دوی آنان وارد میشود در این صورت مفهوم جبران خسارات معنی پیدا کرده و باید اقداماتی در این خصوص صورت گیرد. به طور کلی خسارت به دو صورت قابل تصور است.
- خسارت ناشی از قرارداد
- خسارت غیر قراردادی
اگر بین شخص زیان دیده و عامل ورود ضرر از قبل قراردادی معتبر منعقد شده باشد و خسارت ناشی از اجرا نکردن حتی یکی از مفاد این قرارداد باشد، در این صورت قراردادی و گرنه غیر قراردادی است.
درواقع خسارت قراردادی یا خسارت ناشی از قرارداد به موجب ماده 221 قانون مدنی و ماده 515 و 520 قانون آیین دادرسی مدنی و خسارت غیرقراردادی به موجب ماده 1 قانون مسئولیت مدنی قابل مطالبه خواهد بود.
4. مزایای پایان کار (سنوات)
مزایای پاین کار یا سنوات درواقع مبلغی معادل یک ماه آخرین حقوق دریافتی کارگران است که کارفرما باید به کارگران خود با خاتمه و یا فسخ قرارداد به ازای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب به طور کامل پرداخت کند. براساس شرایط زیر مجدد باید سنوات نیز درنظر گرفته شود.
• استعفای کارگر:
مطابق تبصره ماده ۲۱ قانون کار، کارگری که قصد استعفا دارد باید از یک ماه قبل استعفای خود را اعلام دارد و به صورت کتبی به دست کارفرما برساند لذا در این صورت پس از اتمام این یک ماه، قرارداد کار خاتمه یافته تلقی شده و باید در این حالت مزایای پایان کار (سنوات خدمت) به کارگر تعلق گیرد.
• ترک کار:
درصورتی که کارگر به دلیل عدم واریزی بیمه، حقوق و به طور کلی عدم رعایت قانون کار مجبور به ترک کار شود در این صورت ترک کار به حساب آورد و کارفرما با تحمیل شرایط ترک کار مسبب انحلال قرارداد شده و کارگر مستحق دریافت مزایای سنوات خدمت یا پایان کار خواهد بود.
• اخراج از کار:
چنانچه کارگری بدون عذر موجه و بیدلیل از جانب کارفرما اخراج شود در این صورت طی طرح شکایت و پشت یر گذاشتن مراحل آن کارگر بازگشت به کار گرفته و در کار قبلی خود مشغول به کار میشود و در این صورت ایام تعلیق جزو سابقه کار به حساب آمده و طبق ماده ۲۹ قانون کار سنوات خدمت به این مدت تعلق می گیرد. همچنین در صورتی پس از اخراج امکان بازگشت به کار وجود نداشت و رابطه کاری قطع شد کارفرما موظف است مزایای پایان کار را به کارگر به طور کامل پرداخت نماید.
5. قواعد آمره در قانون کار
قواعد آمره در قانون کار به قوانین و مقرراتی گفته میشود که هرگونه توافق برخلاف آن باطل بوده حتی اگر دو طرف رضایت کامل داشته باشند باز هم نمیتوانند برخلاف این قوانین عمل کنند. از جمله قوانين و قواعد آمره به شرح زير ميباشد:
- رعايت حدأقل دستمزد (موضوع ماده 42)
- بيمه كردن كارگران ( موضوع ماده 148)
- رعايت حدأقل ساعت كار در هفته (موضوع ماده 51)
- اجزاي طرح طبقه بندي مشاغل در كارگاه (موضوع ماده 49)
- رعايت مقررات و ضوابط فنی و بهداشت كار توسط کارگر و كارفرما (موضوع ماده 95 و تبصره 2)
- الزام به تعطيل يك روز در هفته (موضوع ماده 62 و تبصره2)
6. ساعات کار، مرخصی ها و مزد و مزایا
معمولا یکی از مهمترین آیتمهایی که باید در هر سازمانی بررسی شود وضعیت مرخصی و ساعت کار مطابق قوانین کار است. مرخصی در بیشتر سازمان و شرکتها به این صورت است که به صورت کتبی چه در مرخصی ساعتی و چه روزانه به کارفرما تحویل داده شده و درصورت قبول توسط کارفرما امضا میگردد.
مرخصیها انواع مختلفی دارند که به صورت زیر میتوان تعریف کرد:
- مرخصی استحقاقی: 26 روز کاری که برای کارگاه کمتر از 10 نفر 21 روز، برای کارهای سخت 5 هفته و برای کارگران فصلی برحسب ماههای کارکرد
- مرخصی ازدواج: 3 روز
- مرخصی زایمان: 9 ماه
- مرخصی شیردهی: هر 3 ساعت نیم ساعت
- مرخصی فوت اقوام درجه یک: 3 روز
- مرخصی بدون حقوق: حداکثر یک ماه در یک اسال
- مرخصی حج: 1 ماه
- مرخصی استعلاجی: سقف ندارد
7. کار پاره وقت
کاره پاره وقت یا نیمه وقت متناسب با تمام وقت دارای ساعت کاری کمتر و در نتیجه حقوق و مزایای کمتری نیز میباشد.
8. اضافه کاری، ماموریت
ساعت کاری مطابق با قانون کار برای کارگران 8 ساعت در طول روز و 44 ساعت در هفته میباشد که لذا بیشتر از این تایم باید اضافه کاری به آنان پرداخت شود که مشکل اصلی در در این مورد عدم پرداخت یا پرداخت کم از سوی کارفرمایان است که قابل پیگیری و رفع میباشد و اما ماموریت هم درواقع زمانی بررسی می گردد که کارگر یا کارمند برای مدتی معلوم به محلی به دور از سازمان و خارج از محدوده کاری فرستاده میشود که در این صورت به کارگری که به فاصله 40 کیلومتری محل خدمت خود اعزام شود اما به هر دلیلی مجبور به اقامت شبانه در محل باشد نیز حق ماموریت تعلق میگیرد.
• حق السعی:
تمام پرداختیهای قانونی به کارگر برطبق قرارداد کاری را حق السعی میگویند که شامل مـزد یـا حقـوق کمک عائله مندی،ایاب و ذهاب، مزایای غیر نقدی، هزینه های مربوط به مسکن، سود سالانه سازمان، پاداش و… میباشد.
• مزایای غیرمادی:
یک شخص در سازمان دارای حقوق مادی و معنوی است که باید به طور کامل برآورده شده به طوریکه شخص احساس امنیت شغلی داشته و بتواد از حقوق خود دفاع کند. انواع مزایای غیرمادی مطابق قانون کار شامل مرخصی استحقاقی، استعلاجی و بدون حقوق است که در این کارگاه آموزشی حقوق کار به طور کامل در هر خصوص توضیحاتی داده شده و موارد رایج در آن توضیح داده خواهد شد.
• فوق العاده ها:
در این پکیج آموزشی قانون کار درخصوص انواع فوق العاده ها در قانون کار توضیحاتی ارائه کرده و نحوه محاسبه و شرایط آن به طور کامل توضیح داده خواهد شد اما به طور کلی فوق العادهها شامل: فوق العاده نوبتی (شیفت)، فوق العاده شب کاری، فوق العاده جمعه کاری، فوق العاده مأموریت.
9. مراجع حل اختلاف
بر اساس ماده ی 157 قانون کار رسیدگی و بررسی در مورد دعاوی و اختلافات ناشی از اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز از طریق هیاتهای تشخیص و هیئت حل اختلاف امکان پذیر است. در این پکیج آموزشی قانون کار درخصوص حدود وظایف و اختیارات هیأت تشخیص، حدود وظایف و اختیارات هیأت حل اختلاف، نحوهی رسیدگی و تشکیل جلسات و هرآنچه که لازم است در این خصوص بدانید توضیحاتی ارائه خواهد شد.
10. بیمه بیکاری
بیمه بیکاری توسط سازمان تامین اجتماعی به افرادی که به طور غیرارادی بیکار شده تعلق میگیرد در حالیکه عیدی فقط از طریق کارفرما به کارمندان و کارگران مشغول کار تعلق میگیرد که شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در دوره آموزشی قوانین تامین اجتماعی شرکت نمایید. بیمه بیکاری به افرادی تعلق میگیرد که حداقل 6 ماه سابقه بیمه داشته باشند و 30 روز از تاریخ بیکاری آنان گذشته باشد. لذا برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص بیمه بیکاری و شرایط آن پیشنهاد میکنیم در دوره آموزشی اصول کاربردی قانون کار شرکت نمایید.
11. پرسش و پاسخ و کارگاه حل مساله
شما با شرکت در کارگاه آموزشی حقوق کار و دریافت پکیج آموزشی قانون کار به پاسخ تمامی پرسشهای خود رسیده و پاسخ شفاف و واضحی در خصوص هر کدام از این موارد را دریافت خواهید نمود. پیشنهاد میکنیم کارقرمایان علاوه بر شرکت در دوره آموزشی آشنایی با قوانین کار حتما در دوره آموزشی قوانین تامین اجتماعی شرکت نمایند و درصد موفقیت خود را افزایش دهند.
آیا میدانید اصلیترین دلیل محکومیت کارفرمایان، عدم آگاهی از قانون کار است!
دامنه شمول مقررات قانون کار به شکل زیر است:
- تشکلهای کارگری و کارفرمایی، شورای عالی کار
- حفاظت، ایمنی و بهداشت، مزایای رفاهی
- پیمانهای دسته جمعی
- مراجع حل اختلاف
- آموزش و اشتغال
- شورای عالی کار
- جرایم و مجازاتها
- قرارداد کار
- حق السعی
- کارگر
- کارفرما
- ساعات کار
چنانچه در خصوص هر کدام از آیتمهای زیر با مشکل مواجه شدهاید، میتوانید در دوره آموزشی آشنایی با قوانین کار شرکت نمایید:
- شرایط ترک کار، استعفا، عدم رقابت و محرمانگی اطلاعات
- نحوه انجام تسویه حساب قانونی و مورد تایید وزات کار
- تعهدات و تکالیف کارگران در برابر کارفرمایان
- آخرین تغییرات قانونی محاسبات و مزایای کارگران
- مزایایی به غیر از حقوق پرداخت از سوی کارفرما
- حقوق و مزایای کارگران ساده و ماهر در سال جدید
- دائمی شدن کارگران و کارمندان مشمول قانون کار
- نحوه تنظیم قرارداد و اخذ سفته ضمانت
دوره آموزشی آشنایی با قوانین کار و کارگاه آموزشی حقوق کار برای چه سازمانھایی برگزار شده است؟
- معاونین و مدیران ستاد اجرای فرمان امام و مدیران و معاونین اداری-مالی و منابع انسانی هلدینگ توسعه تدبیر (ستاد اجرای فرمان امام)
- مدیران و معاونین اداری-مالی منابع انسانی و حقوقی صندوق بازنشستگی صدا و سیما و شرکت های زیر مجموعه
- مدیران عامل شرکت های دانش بنیان (از طریق معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری)
- شرکت های نفت و گاز و پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه پارس جنوبی (عسلویه)
- مدیران و کارشناسان اداری و منابع انسانی شهرداری تهران ( مناطق ۲۰ گانه )
- گروه صنعتی ایران خودرو ، سازمان مدیریت صنعتی
- متخصصان منابع انسانی هلدینگ بانی چاو (کاله)
- مدیران و متخصصان منابع انسانی گروه مپنا
- انجمن مدیریت منابع انسانی ایران
- مدیران منابع انسانی فولاد مبارکه
- مدیران منابع انسانی صنعت دارو
- سوخت راکتورهای هستهای
- شرکت های وزارت نیرو
- گروه مالی بانک پارسیان
- سازمان هوا-فضا
- دیجی کالا
- توسن
- و …
اگر در این کارگاه آموزشی حقوق کار شرکت کنید و پکیج آموزشی قانون کار را دریافت نمایید، بدون شک جزء 20 درصد مدیران موفق و برتر جامعه هستید اما در غیر اینصورت باید توانایی مقابله و رویارویی با مشکلات و شکایات خود را داشته باشید.
مزیت اصلی شرکت در دوره آموزشی حقوق کار شرکت سرآمد
مدرس این دوره دارای ۱۸ سال سابقه عضویت در مراجع حل اختلاف وزارت کار و ۲۰ سال مشاور روابط کار شرکتهای بزرگ ایرانی و بین المللی میباشد و این دوره را بر اساس تجربیات خود طراحی نموده است. بنابراین محتوای دوره بر اساس ریسکهای موجود طراحی شده است.
سوالات متداول
به نوعی از خسارت گفته میشود که به دلیل عدم انجام تعهدات و یا تأخیر در انجام آنها به موجب قرارداد به شخص وارد میشود.
کافیست از طریق منو دکمه درخواست مشاوره منابع انسانی را کلیک کرده و یک درخواست مشاوره ثبت نموده تا کارشناسان در اسرع وقت جهت انجام هماهنگی برای مشاوره با بهترین متخصص منابع انسانی با شما تماس بگیرند و مشاوره را به صورت آنلاین و یا حضوری به دلخواه شما تنظیم نمایند.
خوشبختانه در این دورهها، به تاریخچه و مباحث نظری نمیپردازیم و به محض شروع هر درس، یک شغل واقعی را مورد مطالعه قرار میدهیم و به طور کاملا عملیاتی، یک شغل واقعی را مورد بحث قرار میدهیم و به طور کاملا عملیاتی در حوزههای مختلف مدیریت منابع انسانی آن را بررسی میکنیم به همین دلیل از فرصتی که در اختیار داریم بیشترین استفاده را خواهیم کرد.
در طی دوره نیز، کلیه فراگیران سوالات و ابهامات خود را در چهارچوب دوره مطرح میکنند و برای آنها پاسخ دریافت میکنند.