سوال:
من از اعضای مراجع حل اختلاف وزارت کار هستم.
در زمانی که در اداره کار سیستم دستی بود، اگر کسی در روز جلسه نمی توانست در جلسه شرکت کند، لایحه ارائه می داد .
به این صورت که میتوانست مدارک خود را همراه با لایحه، چند روز قبل ( با دستور رئیس اداره یا رئیس روابط کار ) ضمیمیه پرونده کند و بر اساس آن رای صادر شود و یا جلسه تجدید شود.
حالا این سوال مطرح است با توجه به سیستمی شدن رسیدگی به پرونده ها، آیا برای ثبت لایحه حتما دستور رئیس اداره و یا رییس بخش روابط کار لازم میباشد؟
و با توجه به عدم امکان ثبت دبیر خانه ای ادارات کار دستور رئیس اداره برای آپلود کردن لایحه لازم است و یا اصلا نیازی به دستور ثبت لایحه نیست ؟
اگر هیات ها ( با این نظر که چون خواهان در جلسه نبوده ، حتی اگر مدارک را آپلود کرده باشد ) رای ندهند و رد دادخواست بدهند به چه شکل است آیا در هیات حل اختلاف میشود استناد به این موضوع کرد که ” درست است که در جلسه حضور نداشته و لی طبق آئین دادرسی کار لایحه و مدارک را گذاشته در سیستم”؟
میشود در این خصوص ثبت لایحه در این سیستم جدید توضیح دهید؟
پاسخ از استاد محمدی:
استحضار دارید با الکترونیکی شدن فرآیند دادرسی در مراجع حل اختلاف وزارت کار موضوع فصل دوازدهم آیین دادرسی کار ، ابلاغ دادخواست ، ابلاغ دعوتنامه جهت حضور در جلسات هیات های تشخیص و حل اختلاف ، ابلاغ دادنامه هیات های تشخیص و حل اختلاف ، و بارگذاری مستندات و لایحه دفاعیه ، به صورت الکترونیکی انجام می گیرد .
بر اساس بند ” و “ماده ۱۲۰ آیین دادرسی کار ، طرفین دعوی می توانند قبل از تشکیل جلسه مدارک و مستندات خود را به دفعات در سامانه روابط کار بارگذاری نمایند .
– برای اطمینان خاطر از اینکه مدارک با موفقیت بازگذاری شده است ، طرفین دعوی مخیرند قبل از تشکیل جلسه رسیدگی نیز مدارک را بصورت فیزیکی به شعبه مربوطه تسلیم نموده و رسید دریافت نمایند .
لذا لزومی به ارائه مستندات بصورت فیزیکی، و یا دریافت دستور رئیس اداره کار وجود ندارد .