حقوق و دستمزد و نحوه طراحی قرارداد کار

وضعیت فعلی
ثبت‌نام نشده
قیمت
990000 تومان
قراردادکار

نحوه طراحی قراردادکار

مدرس دوره:

آقای مهندس آرمین خوشوقتی

گواهینامه:

دارد

نحوه برگزاری:

حضوری

تاریخ برگزاری سمینار:

یکشنبه و دوشنبه 25 و 26 شهریورماه 1403

مدت دوره:

4 ساعت

مشاوره رایگان فروش

pop up

تنها یک مرور اجمالی بر متن قراردادهای شرکت‌ها و سازمان‌ها کافیست تا متوجه شویم که حدودا از هر ۱۵ قرارداد تنها یک قرارداد بر اساس اصول حقوق کار نگارش شده است. در تنظیم نمودن بسیاری از این قراردادها به اصول حقوق کار، و چگونگی رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی در مراجع حل اختلاف وزارت کار توجه نشده است، لذا شروط مندرج در این قراردادها قابل اجرا نخواهند بود.

بسیاری از این قراردادها با الگوبرداری از قراردادهای غیراصولی و اشتباه شرکت‌ها و سازمان‌های دیگر طراحی و تدوین شده است؛ و بدیهی است که حاصل این الگوبرداری نیز یک قرارداد اشتباه خواهد بود.

برخی دیگر نیز بدون درنظر گرفتن نیازها و مقتضیات کارگاهی، یا نیاز شرکت‌ها طراحی شده‌اند، بدیهی است قراردادی که برای یک شرکت پیمانکاری طراحی شده نمی‌تواند گره از مشکلات یک شرکت تولیدی باز کند.

در این رابطه، متون مختلفی در اینترنت منتشر شده اما اگر تمایل دارید درباره انواع قراردادهای کار، نحوه طراحی و تنظیم این قراردادها، نکاتی که باید در آن‌ها در نظر گرفته شود و مسائل حقوقی مربوط به این نوع از قراردادها اطلاعات بیشتری کسب کنید از شما دعوت می‌کنیم در نشست تخصصی نحوه طراحی قراردادهای کار شرکت نمائید.

سرفصل های دوره حقوق و دستمزد منابع انسانی

  • انواع قراردادهای کاری
  • شیوه تنظیم قرارداد کاری
  • حقوق و وظایف کارگر و کارفرما در قبال یکدیگر
  • اختتام یا فسخ قرارداد کاری
  • نحوه محاسبه حقوق و دستمزد

همچنین در دوره حقوق و دستمزد منابع انسانی شروط قابل درج در قراردادهای کار، نکات الزامی (که عموما فراموش می‌کنیم آن‌ها را در قراردادهای کار درج کنیم) بررسی خواهیم کرد. نحوه محاسبات قراردادهای تمام وقت و پاره وقت را (که در اغلب موارد اشتباه محاسبه می‌شوند) را نیز مرور خواهیم کرد.

ضمنا در این دوره حقوق و دستمزد و نحوه طراحی قراردادکار به صورت عملی یک نمونه قرارداد کار را مرحله به مرحله تنظیم خواهیم کرد. لطفا اگر قصد ثبت نام در این وبینار را دارید، حتما این فایل را از آدرس زیر دریافت نموده و در هنگام برگزاری وبینار روی کامپیوتر یا موبایل خود باز کنید تا با همکاری یکدیگر آن را تکمیل نماییم:

پیش نویس قرارداد کار

خدمات شرکت توسعه منابع انسانی سرآمد در حوزه روابط کار، در دو بخش اقدامات پیشگیرانه و حل اختلاف، به کارکنان و کارفرمایان (در بیش از 40 شهر کشور) قابل ارائه می‌باشد.

مدرس دوره حقوق و دستمزد و نحوه طراحی قراردادکار

مدرس دوره حقوق و دستمزد منابع انسانی جناب آقای آرمین خوشوقتی می‌باشد. آقای خوشوقتی بنیانگذار شرکت توسعه منابع بیش از 60 شرکت در صنایع مختلف پخش، تولیدی و خدماتی فعالیت داشته‌اند.

اهداف دوره حقوق و دستمزد و نحوه طراحی قراردادکار

یادگیری نحوه طراحی قرارداد کار و شرکت در دوره حقوق و دستمزد منابع انسانی به کارفرمایان کمک می‌کند تا به طور حرفه‌ای قراردادهای کاری را تنظیم کنند. این موضوع اهمیت زیادی برای کارفرمایان دارد و چندین مزیت را دربر می‌گیرد:

  • حفاظت از منافع و حقوق:

یک قرارداد کار قوی و صحیح می‌تواند به کارفرمایان کمک کند تا حقوق و منافع خود را تضمین کنند. این شامل تعیین شرایط حقوقی کارکنان، ساعت کار، پاداش‌ها، مزایا، مدت زمان قرارداد، شرایط پایان قرارداد و سایر جزئیات است. با تنظیم قرارداد مناسب، کارفرمایان در صورت وقوع اختلافات و نقض قرارداد کار، حقوق خود را تأمین می‌کنند.

  • روشن شدن وظایف و مسئولیت‌ها:

قرارداد کار به کارفرمایان کمک می‌کند تا وظایف و مسئولیت‌های کارکنان را به طور واضح تعریف کنند. با صراحت و روشنی در هنگام تنظیم قرارداد، ابهامات کاهش می‌یابد و هر طرف می‌تواند در جریان وظایف و مسئولیت‌های خود باشد. این باعث کاهش نزاعات و اختلافات احتمالی میان کارفرما و کارمند می‌شود.

  • حفظ امتیازات سازمانی:

یک قرارداد کار خوب به کارفرمایان اجازه می‌دهد تا امتیازات و اطلاعات سازمانی محرمانه را حفظ کنند. این می‌تواند شامل همکاری در پروژه‌های فنی، حفظ رمزهای تجاری، امتیازات مالکیت فکری و سایر مسائلی باشد که نیازمند حفظ محرمانگی هستند.

  • انعطاف‌پذیری و تطبیق:

با یادگیری نحوه طراحی قرارداد کار و شرکت در دوره حقوق و دستمزد و نحوه طراحی قراردادکار، کارفرمایان می‌توانند قراردادهای متنوع و انعطاف‌پذیر را تنظیم کنند که با نیازها و شرایط خاص سازمان تطبیق پیدا کند. این به کارفرما امکان می‌دهد تا بهترین شرایط ممکن را برای خود و کارکنان فراهم کند و در موقعیت‌های متغیر و پیچیده تغییراتی اعمال کند.

  • حاکمیت قانونی:

طراحی قرارداد کار به کارفرمایان کمک می‌کند تا به صورت حاکمیت قانونی عمل کنند. قرارداد کار به صورت حقوقی منظم اعمال و اجرا می‌شود و در صورت وقوع اختلافات، به عنوان اسناد قانونی قابل اعتماد تلقی می‌شود.

به طور کلی، یادگیری نحوه طراحی قرارداد کار برای کارفرمایان اهمیت بالایی دارد. این موضوع می‌تواند به تضمین حقوق و منافع، کاهش خطرها و نزاعات حقوقی، تنظیم روابط کاری بهتر و از طریق آن‌ها، بهبود عملکرد سازمان کمک کند.

مخاطبان دوره حقوق و دستمزد و نحوه طراحی قراردادکار

حضور در دوره حقوق و دستمزد و نحوه طراحی قراردادکار را به همه متخصصان مالی، اداری، حقوقی و منابع انسانی و کارفرمایان که به هر نحو با تنظیم قراردادهای کارگری و کارفرمایی درگیر هستند توصیه می‌کنیم.

قرارداد در قانون کار جمهوری اسلامی ایران

 تعريف قرارداد كار قرارداد كارعبارت است از قراردادي كتبي يا شفاهي كه به موجب آن كارگر در قبال دريافت حق‌السعي كاري رابرای مدت موقت يا مدت غيرموقت براي كارفرما انجام می‌دهد.

در قانون کار جمهوری اسلامی ایران سه نوع قرارداد کار وجود دارد:

قراردادکار غیرموقت (دائم)، قراردادکار با مدت معین و قرارداد کار معین.

  • قراردادکار دائم:

این نوع قراداد به این معنی است که تا زمانی‌که کار، از کار افتاده، بازنشسته و یا فوت نشده است در استخدام کارفرما می‌باشد. لذا محدود به انجام یک کار معین و در مدت معین نیست و به هیچ عنوان قابل فسخ نخواهد بود.

  • قرارداد کار با مدت معین:

همانطور که از نامش پیداست، قرارداد میان کارفرما و کارگر برای یک مدت معین جهت انجام یک کار معین منعقد می‌گردد، لذا مدت قرارداد می‌تواند بنا به تمایل و توافق طرفین بدون هیچ‌گونه محدودیتی تعیین گردد.

  • قراردادکار معین:

در این نوع قرارداد موضوع انجام کارمعینی توسط کارگر است. مانند موردی که کارگر نعهد می‌نماید مثلا میزی را طبق استاندارد و یا کیفیت تعیین شده توسط کارفرما ساخته و تحویل دهد و یا اینکه ساختمانی را طبق نظر کارفرما نقاشی یا رنگ کند که بدیهی است با انجام کار مورد توافق، تعهد کارگر انجام شده  بوده و قرارداد خاتمه خواهد پذیرفت.

نکته جالب توجه این است که در برخی از کشورها، قرارداد کار با مدت معین و یا کار معین این است که این نوع قرارداد را به عنوان قرارداد انجام‌های اتفاقی شناخته و کارگر را از پاره‌ای از مزایا و حمایت‌های مقرر در قانون کار معاف می‌نمایند.

از آنجا که قراردادکار یک عقد محسوب می‌شود، علی‌القاعده طرفین آن باید اختیار داشته باشند در مورد آنچه که قصد و رضای آن‌ها قرار می‌گیرد توافق نمایند لیکن به لحاظ علاقه‌ای که دولت‌ها و اصولا جامعه به شرایط کار دارند قوانین تا حد زیادی آزادی و حاکمیت اراده را در انعقاد کار محدود ساخته است. این محدودیت ها ناشی از مقررات مربوط به شرایط کار در قانون کار و دیگر مقررات مربوط است و یا به سبب دخالت‌های اداری و نظارتی است که از طریق وزارتخانه‌های کار در کشورها اعمال می‌گردد.

از آن‌جا که قوانین و مقررات فوق‌الاشاره از جمله قوانین آمره هستند قصد و رضای طرفین نمی‌تواند از اجرای آن‌ها جلوگیری نماید مضافا این که قسمت زیادی از شرایط کار و مزد در پیمان‌ها دسته جمعی مورد توافق قرار می‌گیرند و این شرایط کار و مزد در پیمان‌های دسته جمعی مورد توافق قرار می‌گیرند و این شرایط خودبه‌خود در قراردادهای انفرادی کار وارد می‌شوند.

شروط صحیح در قرارداد کار

شرایطی که معمولا در قراردادهای کار آورده می‌شوند، برخی الزاماتی هستند که براساس قانون، کارفرما مکلف به رعایت آن‌ها می‌باشد. تعهدات کارفرما به پرداخت نقدی مزد، لاقل به میزان حداقل قانونی مزد، مرخصی استحقاقی سالانه، تعطیل هفتگی، فوق العاده‌ها نوبت کاری، اضافه کاری و غیره است.

این الزامات ممکن است در قرارداد کار ذکر نشوند که این عدم ذکر به هیچ وجه به این معنی نیست که کارفرما الزامی به رعایت آن‌ها ندارد بلکه به این معنی است که طرفین پذیرفته‌اند در مورد این قبیل شرایط به قانون و مقررات مراجعه نمایند ولی اگر این شرایط در قرارداد آورده شوند نبایستی از حداقل‌های قانونی امتیاز کمتری برای کارگر داشته باشند.

شروط غیرصحیح در قرارداد کار

شروط غیرصحیح در قرارداد کار را به لحاظ تاثیری که در بطلان و عدم بطلان قرارداد دارند می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

  • بند یکم: شروطی که قراردادکار را باطل نمی‌کنند:

این شروط شروطی هستند که که یا غیرممکن باشند و یا برخلاف مقررات آمره قانونی و نظم عمومی.

  • بند دوم: شروطی که قرارداد کار را باطل می‌کنند:

در میان شروطی که ممکن است در قرارداد پیش‌بینی شده باشد، برخی شروط ممکن است مربوط به ساختمان اساسی قرارداد باشند. مثلا در قراردادکار پیشبینی شده باشد که کارگر مجانی کار کرده و در قبال کارش اجرتی دریافت ندارد که از آنجا که اساس ساختمان قرارداد کار بر معاوضه کار و مزد قرار دارد و عدم وجود یکی از عوضین اصولا عقد را از شکل قرارداد کار خارج می‌نماید شرط مزبور نه تنها خود باطل است بلکه به طور قطع قرارداد را نیز باطل می‌نماید. این شروط را می‌توان شروط خلاف مقتضاء نامید.

شرایط فسخ قرارداد چیست؟

  • انقضای تاریخ قراردادکار با مدت موقت و عدم تمدید آن
  • پایان کار برای قراردادکار برای انجام کار معین
  • بازنشستگی، از کارافتادگی یا فوت کارگر
  • نقض آیین‌نامه انضباطی یا کم‌کاری
  • فسخ قرارداد طبق متن قراردادکاری
  • استعفای کارگر

تبدیل قراردادهای مدت موقت به قرارداد دائم جمهوری اسلامی ایران

برای مشاهده رای جدید هیات عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص تبدیل قراردادهای مدت موقت به قرارداد دائم کلیک کنید.

سوالات متداول

برای پاسخ به این سوال باید گفت که آیا شخص مزبور اصولا از باطل بودن شرط آگاه بوده است یا خیر؟ اگر مطلع بوده باشد منطقی نیست که بخواهد قرارداد را فسخ نماید اما اگر از ابطلان آن اطلاعی نداشته باشدبا عنایت به آن که ممکن است شرط موردنظر عامل موثری در ایجاد رضای او برای انعقاد قرارداد بوده باشد، دادن حق فسخ به او به نظر عادلانه و منطقی است.

در ایران قراردادکار براساس قانون کار و قوانین تامین اجتماعی نوشته می‌شود لذا اگر متن قرارداد برخلاف آن نوشته شده باشد در این صورت صحیح و معتبر نیست.

خیر امکان توافق وجود ندارد چرا که مطابق قوانین تامین اجتماعی از ملزومات روابط کاری در کشور است.

بله چراکه موجب ایجاد تعهد و مسولیت در طرفین می‌گردد.

طرف ذینفع می‌تواند از عمل به شرط صرف‌نظر نماید.