دورکاری درواقع به شرایطی گفته میشود که کارمند یا کارگر به دور از محل کار (خانه) بوده و تسکها و وظایف خود را انجام میدهد بنابراین در شرایط دورکاری کارکنان بدون اینکه در محل کار حضور داشته باشند به فعالیتهای درون سازمان خود میپردازند. لذا کارکنانی که شرایط دور کاری دارند میتوانند با بستن قراردادی به این شکل به کار خود ادامه دهند.
دروکاری همان طور که مزایای و فواید بسیاری برای کارکنان دارد میتواند معایبی هم به همراه داشته باشد چرا که در این نوع قرارداد معمولا میزان دستمزد کمتری نسبت به سایر قراردادهای کاری برای کارگران تمام وقت و حضوری در شرکت در نظر گرفته میشود.
دوطرف اصلی در قراردادهای کاری کارگر و کارفرما است لذا در قرارداد دورکار بحث کارگری و کارفرمایی مطرح است و قرارداد بین دو طرف تنظیم و به امضا میرسد و حوزه کاری و مسائل مربوط به فعالیت مشخص میگردد.
قرارداد دور کار به مشاغلی تعلق میگیرد که میتوانند به دور از محیط اداری و در محیطی مانند منزل فعالیتهای خود را به طور مستقل انجام دهند. این قرارداد مانند پیمانی است که جهت محکم کاری بین طرفین بسته میشود تا هر دو بتوانند مطابق مفاقد قرارداد عمل کنند.
با پیشرفت تکنولوژی و فراهم شدن بستر کسب و کار در محیط مجازی قراردادهای دور کاری شکل گرفت و به مرور زمان به خصوص بعد از پانادمی کرونا این نوع قراردادها هم بیشتر شد. قرارداد دورکاری دراقع نوعی از قرارداد است که امکان فعالیت به روشهای مختلف را برای همه افراد امکانپذیر میکند.
قرارداد دورکاری برای چه کسانی مناسب است؟
این نوع قرارداد تا حد زیادی به توانایی کارکنان و شرایط کاری آنان بستگی دارد و فقط برای کسانی مطلوب است که بتوانند شرایط کاری مناسبی مانند شرکت و یا سازمان خود را از راه دور و در منزل خود فراهم کنند و کمبود امکانات نداشته باشند. به طور کلی قرارداد دور کار برای تمام افراد علاقه مند به این حوزه که تمایلی به حضور فیزیکی در محیط کار را ندارند مناسب است.
همچنین نکته بسیار مهم دیگر این است که در واقع دسترسی به اینترنت و سهولت برقراری ارتباط از طریق فضای مجازی، یکی از مهمترین دلایلی است که شرایط دورکاری را فراهم میکند.
معرفی انواع قرارداد دورکاری
- قرارداد دورکاری تمام وقت
- قرارداد دورکاری مدت موقت
- قرارداد دورکاری برای انجام کار معین
- قرارداد دورکاری مدت دائم یا غیر موقت
- قرارداد دورکاری به صورت آزمایشی
- قرارداد دورکاری کارآموزی
- قرارداد دورکاری پیمانکاری
موارد مندرج در قرارداد دورکاری
- مشخصات طرفین قرارداد مانند نام و نام خانوادگی کارگر و کارفرما
- مدت قرارداد( زمان و پایان قرارداد)
- میزان حقوق و دستمزد و نحوه محاسبه آنها
- شرایط پرداختی حقوق و دستمزد
- عنوان و شرح وظایف کاری
- قوانین مربوط به شرایط مرخصی و نحوه فعالیت در روزهای تعطیل
- محل انجام کار
- مقررات مربوطه تمدید قرارداد کار
- قواعد و مقررات محیط کار
- موعد تسویه حساب
ضمانت اجرای قرارداد
کارفرما میتواند به منظور ضمانت از کارمند خود درخواست سفته و یا چک نماید که میزان هم میتواند در قرارداد ذکر و مشخص شود و در صورت بروز زیان و ضرر خساراتی هم برای آن در نظر گرفته شود.
امضای قرارداد دورکاری
بهتر است پیش از شروع همکاری طی یک جلسه حضوری کارفرما و کارمند با هم ملاقات داشته و شرایط به طور کامل بررسی و ذکر شود و به صورت حضوری قرارداد در نهایت امضا شود اما اگر شرایط ملاقات حضوری فراهم نبود میتوان قرارداد دور کاری را با پست ارسال نمود.
فسخ قرارداد دورکاری
برای این نوع قرارداد طرفین میتوانند به درخواست خود شرایطی برای فسخ قرارداد تعیین کنند. در صورت بروز هر کدام از این شرایط، امکان فسخ قرارداد وجود دارد. علاوه بر این، هر زمانی که پروژه مورد نظر به اتمام برسد، قرارداد نیز به اتمام خواهد رسید.
1 دیدگاه در “نحوه تنظیم قرارداد دورکاری”