مدیریت منابع انسانی

مزایا و معایب دورکاری

مزایا و معایب دورکاری

پیشرفت روزافزون تکنولوژی، افزایش ضریب نفوذ اینترنت در بین مردم و تلفن‌های هوشمند، نیاز بازار به کارمندان دورکار را افزایش داده است. ابزارهای ارتباطی در حال توسعه، مانند Google Docs یا Slack، نحوه ارتباط و انجام کارها را برای تیم‌های دورکاری بیش از پیش تسهیل کرده‌اند.

مزایای دورکاری:

دورکاری انعطاف پذیر است!

بهترین مزیت دورکاری این است که شما از هر جایی می‌توانید کارهای خود را انجام دهید. شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما حقیقت دارد. دورکاری به شما امکان می‌دهد تا به جای طی مسیری مشخص برای رسیدن به شرکت و میز کار خود؛ در خانه، حیاط، کافه، رستوران کارتان را انجام دهید. این انعطاف پذیری در انتخاب محل کار به این معنی است که شما می‌توانید جهت افزایش بهره‌وری، محیط کار دوست داشتنی خود را طراحی کنید. همچنین، این انعطاف پذیری به شما امکان می‌دهد تا در حال انجام کار به سفر بروید، در جلسات حاضر باشید و در همایش‌های مختلف شرکت کنید.

البته این انعطاف پذیری تنها مربوط به مکان نیست، بلکه در مدیریت زمان نیز دست شما را باز می‌گذارد. در حالیکه برخی از محدودیت‌های زمانی مانند جلسات کاری یا زمان تحویل پروژه‌ها واقعیات زندگی هستند، کارمندان دورکار می‌توانند طبق برنامه کاری خود جلساتشان را برنامه‌ریزی کنند. به عبارت دیگر، اولین مزیت دورکاری ، آزادی عمل و انعطاف پذیری است.

با دورکاری مهارت های جدید میاموزید!

انعطاف پذیری بالایی که در اختیار کارمندان دورکار کم تجربه قرار می‌گیرد، دو نتیجه به دنبال خواهد داشت: یا این افراد کم تجربه قادر به مدیریت صحیح زمان نخواهند بود و در انجام وظایفشان به مشکل برمی‌خورند یا از این فرصت برای نمایش توانایی خود در انجام کار بدون نظارت استفاده خواهند کرد.

اگر در حال مطالعه این مقاله هستید، مطمئناً به اندازه کافی به شغل خود اهمیت می‌دهید. افرادی در دورکاری موفق خواهند شد که به دنبال ارتقای مهارت‌های خود هستند و در زمان کمبود اطلاعات بی‌قفه به جستجو می‌پزدارند.

اگر تا به حال با یک فرد دورکار باتجربه صحبت کرده باشید، متوجه می‌شوید که این افراد شخصیتی شبیه به کارآفرینان و رهبران دارند. رهبران و کارآفرینان منتظر هیچ شخصی نخواهند بود که پاسخ سوالاتشان را بدهد. در عوض، آن‌ها به طور مستمر در حال یافتن راهکاری برای مشکلاتشان هستند. افراد دورکار نیز از همین روش استفاده کرده و مانند یک کارآفرین برای تمام امور خود برنامه‌ریزی می‌کنند و همواره به دنبال ارتقای کیفی کار خود هستند.

با دورکاری درآمد خود را پس‌انداز خواهید کرد!

دورکاری هزینه های رفت و آمد را از مخارج روزانه شما کم می‌کند. به علاوه، شاغلان دورکار علاوه بر کاهش هزینه‌های خود می‌توانند مبلغی را نیز پس‌‌انداز کنند. برای مثال به جای آنکه روزانه مبلغی را برای ناهار هزینه کنند، در منزل خود غذا می‌خورند. همچنین، به جای آنکه ماهانه مبالغی را صرف خرید لباس‌های رسمی کنند می‌توانند در لباس راحتی خود وظایف خود را انجام دهند.

با دور کاری سلامت خود را افزایش خواهید داد و به داشتن زمین سبز کمک میکنید!

معایب دورکاری:

هماهنگی کارها به آن سادگی که تصور می‌کنید نیست

با وجود تمام پیشرفت‌هایی که طی چند سال اخیر در ارتباطات انسانی حاصل شده، هنوز ارتباطات دورادور جایگزین کاملی برای حضور فیزیکی در محل کار نیستند. درحالیکه تیم‌هایی که اعضایشان به طور کامل به صورت دورکاری فعالیت می‌کنند قادر به شبیه‌سازی تجربه حضور در محیط کاری هستند، اما یک مشکل کوچک همیشه وجود دارد: زمانیکه یکی از کارکنان در حین تبادل نظر به طور ناگهانی شروع به یادداشت ایده‌هایش می‌کند، چطور سایر همکاران می‌توانند با این شخص هماهنگی داشته باشند؟

شاید پاسخ این پرسش برای هر تیم متفاوت باشد، اما در چنین شرایطی اوضاع کمی پیچیده می‌شود. راه‌حل نهایی این است که کارمندان حضوری و کارکنان دورکار به طور مداوم و طبق برنامه‌ای خاص، تغییرات و اطلاعات جدید را با یکدیگر تبادل کنند. شرکت‌هایی که کارمندان دور کار دارند باید برنامه مشخصی برای ایجاد پل ارتباطی بین کارکنانشان داشته باشند. با وجود چنین شکاف ارتباطی بزرگی بین کارمندان، این احتمال وجود دارد که پس از مدتی متوجه شوید که بخشی از کارهای غیرضروری مرتباً در حال انجام شدن هستند، در حالیکه سایر پروژه‌ها پیشرفت قابل ملاحظه‌ای ندارند.

دایره دوستانتان کوچک خواهد بود

بعضی از بهترین دوستان ما اشخاصی هستند که زمانی همکاران تمام وقتمان بودند. این انسان‌ها هستند که شور و هیجان را به محل کار می‌آورند. هیچ چیز دلچسب‌تر از آن نیست که پس از یک هفتۀ کاری پراسترس با همکاران خود یک ناهار لذیذ صرف کنید.

به عنوان یک کارمند دورکار، مطمئناً چنین فرصت‌هایی در اختیار نخواهید داشت. هرچند در برخی اوقات دورکاری یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود، برای مثال زمانی که می‌خواهید بر روی یک پروژه مهم تمرکز کنید، هیچ همکاری وجود ندارد که درباره مسابقه فوتبال شب گذشته صحبت کند. اما از طرف دیگر، کار کردن در منزل، بدون ارتباط با دیگران شما را منزوی می‌کند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد دورکار به صورت پاره وقت در یک کافه یا کتابخانه نیز مشغول به کار هستند. بالاخره، افراد دورکار نیز انسان هستند و انسان‌ها به ارتباط با دیگران نیاز دارند.

حواس‌پرتی‌ها افزایش می یابد.

درست است که در خانه هیچ همکاری ندارید، اما این موضوع به این معنی نیست که حواس شما به هیچ چیز پرت نمی‌شود. دورکاری حواس‌پرتی‌های مخصوص خود را دارد که بنا بر شرایط هر فرد متفاوت هستند. برای مثال ممکن است یک پدر یا مادر برای آنکه در کنار کودک تازه متولد شده خود باشد، دورکاری را به کار کردن در دفتر ترجیح دهد. اما ممکن است همین نزدیک بودن به کودک باعث شود که بیشتر زمانشان به جای تمرکز بر کار، به مراقبت از فرزندشان بگذرد.

حتی افراد دورکار مجرد نیز با فهرست بلندی از حواس‌پرتی‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. ممکن است وسوسه شوید و وقت خود را صرف مرتب کردن منزل و شست و شوی ظروف کنید. یا حتی از آنجایی که هیچ شخصی بر کار شما نظارت نمی‌کند، ممکن است بخواهید روی کاناپه دراز بکشید و در اینترنت گشت و گذار کنید. حواس‌پرتی‌ها همه جا هستند و اگر در محل کار رسمی حضور نداشته باشید، تعدادشان دوبرابر خواهد شد. به همین دلیل مقاومت در برابر آنها نیازمند عزت نفس بالایی است.

همان طور که مشاهده کردید دورکاری مزایا و معایب متعددی دارد. آنچه برای یک شخص یا تیم نتیجه‌بخش است، ممکن است برای شخص یا تیم دیگری بی‌فایده باشد. با این حال با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و افزایش ارتباطات بین انسان‌، کاملاً واضح است که دورکاری نقش مهمی در آینده کسب و کارها ایفا خواهد کرد.

 

https://www.forbes.com/sites/andrealoubier/2017/07/20/benefits-of-telecommuting-for-the-future-of-work/#3482f79f16c6

به این پست امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *